PROJECTEN
GEREALISEERD
PROJECTEN
IN ONTWIKKELING
Gent - Blaisantpark
Een multifunctioneel project, in de Oost-Vlaamse hoofdstad Gent
Ghelamco heeft een stevige reputatie als ontwikkelaar van stadsvernieuwingsprojecten. Hierbij denken we vooral aan de Leuvense Vaartkom, waar we met Waterside, het Office & Retail Park Vander Elst en Waterview een prominente rol spelen. Maar Ghelamco draagt ook Gent een warm hart toe. We zijn niet toevallig de ontwikkelaar van het Arteveldestadion, waar we naast het stadion van AA Gent ook een hotel, een Brico Plan-It, twee kantoorgebouwen en voldoende parking bouwen.  Ghelamco werkt bij dit multifunctioneel project nauw samen met de betrokken partners, waaronder de stad Gent en AA Gent.

Al ligt de Blaisantvest net buiten de middeleeuwse stadsomwalling, toch heeft deze wijk onmiskenbare troeven. De “Plezante Vest”, zoals ze bij de Gentenaars bekend staat, is uitstekend bereikbaar vanaf de E40 (afrit Drongen) en de haven. Ze bevindt zich op slechts een tiental minuten te voet van het stadscentrum of is nog vlotter te bereiken met het openbaar vervoer. Na een snelle ontwikkeling in de 19de eeuw leek het of de tijd aan de Blaisantvest 120 jaar stil stond, tot het stadsbestuur zijn schouders zette onder een ambitieus vernieuwings-project waarvan we nu reeds mooie resultaten kunnen waarnemen.

De Blaisantvest is een dynamische en leuke woonomgeving waar vooral jonge mensen wonen. Het stadsbestuur investeert 200 miljoen euro om de wijk om te vormen tot een frisse en groene omgeving die bewoners en bezoekers bindt. Verschillende mooie projecten zijn al uitgevoerd, zoals het nieuwe gerechtsgebouw, de hogeschool en het ruime buurtpark dat toelaat om te genieten van groen en rust. In de onmiddellijke omgeving komen er onder andere nog een kinderdagverblijf, speel- en ontmoetingsplaatsen en een buurtsporthal. Kortom: woonkwaliteit die bijdraagt tot het welzijn van zijn bewoners.

Blaisantpark telt 67 appartementen met één tot drie slaapkamers en 46 studentenflats die met kwaliteitsvolle materialen worden afgewerkt. Het project beschikt tevens over 140 ondergrondse parkeerplaatsen voor wagens, fietsen en motorfietsen.
Top